Coffee Conversations Ep. 4: The Four Elements of Change

Juli 16, 2020
  • Bob Chapman
  • Bob Chapman
    CEO och styrelseordförande för Barry-Wehmiller

Ledare – eller alla som vill bli framgångsrika i sin karriär eller liv, för den delen – måste vara öppna för tillväxt. Vi bör alltid vara redo att ta en titt på oss själva med en känsla av medvetenhet och vara redo att förändras när det behövs.

Veckans avsnitt av vår serie Coffee Conversations – skapat för att dela vår interna ledarskapsutbildning med världen på ett kreativt och minnesvärt sätt – handlar om förändring. (Håpa ikapp serien med avsnitt ett, två och tre.)

David VanderMolen, värd för vår videoserie Coffee Conversations, berättar om hur man skapar en inramning av förändringar i denna Coffee Conversations-video. Här är mer från David om dessa fyra förändringselement:

Personlig tillväxt börjar med uppriktig självbedömning. Med andra ord, personlig tillväxt börjar med att få ett fast grepp om vad folk inom Lean Manufacturing kallar ditt "nuvarande tillstånd".

Termen "nuvarande tillstånd" är ett annat sätt att säga, "du är här!" eller "Detta är din verklighet för närvarande." För att vara tydlig, att komma överens med ditt nuvarande tillstånd är inte alltid vackert, och det är inte heller en lätt strävan; det kräver faktiskt mycket mod och en vilja att äga vad det än är du upptäcker om dig, ditt nuvarande tillstånd eller verkligheten i din situation.
I sin tur, när jag väl känner till mitt nuvarande tillstånd, eller jag är klar över min nuvarande situation, är jag redo att göra eller åstadkomma en förändring med en av de fyra förändringselementen.

Gör mer. Att förändra är att göra mer av ett önskat eller produktivt beteende. En förändring kan uttryckas genom att lägga till mer av det jag vill till min rutin, min relation eller mitt arbete. Som i, "... att äta en sallad i veckan tjänar mig bra, så jag lägger till en till." Detta är ett "göra mer" uttryck för förändring.

Gör mindre. Att förändra är att göra mindre av ett oönskat beteende. En förändring kan uttryckas genom att ta bort ett ofördelaktigt beteende från min rutin, mina relationer eller mitt arbete. En förändring kan uttryckas i min kost genom att jag väljer att helt enkelt ta bort socker från mitt kaffe. Detta är ett "göra mindre"-exempel på förändring.

Gör bättre. Att förändra är att bli bättre på att göra ett önskvärt beteende eller göra bättre på att ta bort ett oönskat beteende. En förändring kan uttryckas i att göra en liten eller subtil förändring, justera en praxis eller genomföra en förbättring. Detta är förändring som uttrycks i termer av "att göra bättre." Det är hela idén om, "...Det fungerar riktigt bra; men det skulle fungera ännu bättre om jag...”

Gör annorlunda. Att förändra är att göra ett annat beteende för att uppnå ett annat resultat. Om det nuvarande beteendet inte fungerar kan förändringen uttryckas genom att ersätta det improduktiva beteendet med ett helt nytt. Detta är ett "att göra annorlunda" uttryck för förändring.

Vad är ditt nuvarande tillstånd? Vad är ett uttryck för förändring som du behöver göra just nu i ditt ledarskap eller arbetspraxis?

Hur är du redo att förändras?

 


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com