Coffee Conversations Ep. 5: Casual and Critical Conversation

Augusti 06, 2020
  • Bob Chapman
  • Bob Chapman
    CEO och styrelseordförande för Barry-Wehmiller

Att lyssna är viktigt i alla aspekter av livet.

När du lyssnar på en annan person, oavsett om du är en ledare, förälder eller vän, låter du dem veta att de är viktiga, att de betyder något. Men att lyssna i sig räcker inte. Empati behövs också. När vi lyssnar med empati förstår, respekterar och värdesätter vi andras perspektiv.

Empati är också avgörande när konversationens innehåll förändras, som David VanderMolen förklarar i detta avsnitt av vår Coffee Conversations-serie – skapad för att dela vår interna ledarskapsutbildning med världen på ett kreativt och minnesvärt sätt. (Kom ikapp serien med avsnitt ett, två, tre och fyra.)

Här är mer från David:

De flesta konversationer kan delas in i två breda kategorier: Casual eller Critical.

Tillfälliga konversationer tenderar att vara ett fritt utbyte av idéer mellan människor som är bekväma att uttrycka sina ofiltrerade känslor och att engagera sig med andra utan någon känsla av belastande.

Dynamiken i avslappnade konversationer är lätta för alla, potentiellt underhållande, generellt extempore och en "som-förväntat"-upplevelse för alla.

Det är inte ovanligt att tillfälliga konversationer subtilt konverterar med tiden eller plötsligt förvandlas till kritiska konversationer utan mycket förvarning. Tecknen på att en sådan förändring har inträffat kan upptäckas i samtalets dynamik. Det största är ett uttryck, vanligtvis genom ledtrådar, ledtrådar eller signaler, att någon upplever ett problem.

Vid denna tidpunkt vet du att konversationen har skiftat från tillfälligt till kritiskt och i sin tur blir vårt behov av att uttrycka empati för den andre ett viktigt beteende att utöva om vi vill skapa en koppling, fortsätta vår förbindelse med den andre eller hjälpa den andre lösa sitt problem genom att föra ett kritiskt samtal.

När du tänker på vad David säger, här är några frågor att ställa dig själv: Vad kan vi göra för att bättre upptäcka när en konversation går från tillfälligt till kritiskt? Hur kommer vi att uttrycka empati för andra när våra samtal med andra blir kritiska?

 


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com