Coffee Conversations Ep. 6: Listen Rather Than Reassure

September 24, 2020
  • Bob Chapman
  • Bob Chapman
    CEO och styrelseordförande för Barry-Wehmiller

Den senaste veckan har jag har lagt upp en artikel på LinkedIn om tillståndet i världen idag.

Titeln, "Ending the Poverty of Dignity ”, kom från en krönika av Thomas Friedman. Jag tycker att det perfekt kapslar in orsaken till många av problemen i USA och runt om i världen:

...om du visar människor respekt, om du bekräftar deras värdighet, är det fantastiskt vad de låter dig säga till dem eller be dem. Ibland krävs det bara att lyssna på dem, men att lyssna på djupet - inte bara att vänta på att de ska sluta prata. För att lyssna är det ultimata tecknet på respekt. Det du säger när du lyssnar säger mer än något annat ord.

Jag har ständigt skrivit om vikten av sant, empatiskt lyssnande, eftersom jag har sett dess kraft. Att lyssna är grunden för omsorg men – som den nuvarande diskursen visar – vi förstår helt enkelt inte budskapet. Den mest konsekventa feedbacken vi får från våra teammedlemmar efter att de har gått lyssnarkursen vi undervisar genom Barry-Wehmiller University är att den förändrade deras liv. Jag har sett folk gråta som sa till mig att det räddade deras äktenskap. Och jag vet att det är svaret på många frågor som vårt samhälle står inför.

Under de senaste månaderna har vi delat en videoserie på den här bloggen, Coffee Conversations, som delar de principer vi lär ut internt på Barry-Wehmiller och externt genom Chapman & Co. Leadership Institute och Chapman Foundation for Caring Communities, den ideella organisationen som grundades av mig själv och min fru Cynthia.

De är underhållande och nyckfulla, men de bär alla mycket viktiga budskap. Det nya avsnittet heter "Lyssna snarare än lugna." Här är mer om avsnittet från dess värd, David VanderMolen:

Trygghet är ett uttalande, eller en kommentar, som ges för att ta bort en persons tvivel eller rädsla.

Trygghet har sin plats och ges ofta med goda avsikter; men det är inte det bästa första svaret att ge när någon har problem. Ett mycket bättre svar är att ge den andra ett ord av uppmuntran, att dela mer om sitt problem med en dörröppnare, att noggrant lyssna på vad de har att säga och att skapa och skicka tillbaka till dem ett reflekterande svar, vilket är ett meddelande som kortfattat återger fakta och känslor av deras problem.

Att ersätta trygghet med ett reflekterande svarsmeddelande och avsiktligt lyssnande är inte alltid lätt att göra just nu; men när vi tränar oss själva att motstå den vanligare reaktionen på att lugna och vi ersätter den med ett svar som "Berätta mer..." eller "Jag skulle vilja höra mer om det..." blir vi mycket mer till hjälp för dem i vårt vårdområde.

Uppmaningen vi erbjuder för att uppmuntra dem att dela mer gör det möjligt för dem att verbalisera sitt problem, ventilera högt sina frustrationer och att börja processen att lösa sitt eget problem.

Se videon via länken ovan.


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com