Dela vårt budskap: Gaur Gopal Das

Juli 07, 2023
  • Bob Chapman
  • Bob Chapman
    CEO och styrelseordförande för Barry-Wehmiller

Du vet aldrig var fröet till vårt budskap om Truly Human Leadership kommer att slå rot.

Men det kanske inte är så förvånande. Vi hör hela tiden om de många som arbetar i miljöer där de inte känner sig värderade och omhändertagna. Som jag nyligen skrev, säger en Gallup-rapport att endast 25 % av människorna känner att deras organisation bryr sig om deras välbefinnande och endast 33 % skulle beskriva sig själva som framgångsrika på jobbet, medan 55 % skulle säga att de kämpar.

När budskapet om Truly Human Leadership hörs får det resonans. Vårt budskap – och förändring – behövs.

Nyligen skickade Jay Gopinath, en av våra ledare i vårt BW Design Group-företag en intressant video till mig. En av våra teammedlemmar i Indien, av vilka många är inom Jays vårdområde, delade det med honom.

Det är från en diskussion nyligen av Gaur Gopal Das at Business Today's Mindrush 2023, en av Indiens främsta konferenser om entreprenörskap och affärsomvandling, som ägde rum vid Taj Lands' End i Mumbai.

Gaur Gopal Das är en författare, talare och livscoach som blev munk efter att ha lämnat en karriär inom elektroteknik. Även om han inte är lika känd i USA, är han väldigt populär i Indien och internationellt. Hans innehåll på sociala medier har fått mer än 500 miljoner visningar. Lär dig mer om Gaur Gopal Das här..

I videon, som du kan se nedan, när han pratar med några av Indiens högsta VD:ar och företagsledare, refererar han till Barry-Wehmillers svar på den ekonomiska krisen 2008-2009:

 

Innan han pratade om Barry-Wehmiller sa Das något som stämmer överens med vårt tänkande:

Vi är inte ledande humanoider. Vi leder inte maskiner. Vi leder inte robotar. Vi leder inte stenar... vi leder kännande känslomässiga människor som känner. Som mår dåligt. Som mår bra. Som känner sig uppskattade, uppskattade. Som känner sig helt demotiverade. Som känner sig motiverade en dag och demotiverade en annan. Som är på strålande humör en dag för att det har gått bra och på ett fruktansvärt humör andra dagen precis lika mycket som vi och det är just därför jag känner att empati är så avgörande. Medkänsla är så avgörande. Inte bara som en mänsklig dygd utan även som organisatorisk prestation som ska förstärkas. För när människor behandlas väl, när människor värderas, när människor behandlas med empati och medkänsla, går de den extra milen genom att göra mer än vad som förväntas av dem...

Folk är trötta på ledare som bara vet. Vi vill ha ledare som inte bara vet utan som bryr sig och när ledare bryr sig av känslighet, medkänsla och empati, är det inte bara en mänsklig dygd det är en otrolig ökning av organisationens prestation och produktivitet.

Vi leder inte maskiner eller robotar eller stenar. Vi leder någons dyrbara barn.

Det är kraften i att leda med empati. När du ser människorna inom ditt vårdområde som någons dyrbara barn och inte som en funktion som du använder för din framgång, förändrar det allt, hur du ser på saker, hur du väljer ord.

Och det är kraften i hjärtat av vårt budskap om Truly Human Leadership och varför det ger resonans.

Vi är alltid glada att höra andra röster som delar vår historia och levererar budskap i linje med vår. Vi hoppas att vd:arna och företagsledarna i BT Mindrush-publiken lyssnar till Gaur Gopal Das ord.


relaterade inlägg

Bob Chapman / Oktober 15, 2020
Sharing Our Message: Forbes
Brent Stewart / Maj 19, 2022
Dela vårt budskap: Jyoti Gulati

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com