David Brooks, glad att ha dig ombord!

Januari 10, 2024
  • Bob Chapman
  • Bob Chapman
    CEO och styrelseordförande för Barry-Wehmiller

Många gånger på den här bloggen, i intervjuer och i mina tal, pratar jag om de tre "uppenbarelserna" som har förändrat mitt tänkande om vad det innebär att vara ledare.

Av de tre är den som alltid genererar mest respons när jag pratar om att se en annan person som "någons dyrbara barn". Det resonerar djupt eftersom det är en mycket relaterbar metafor som får dig att stanna upp och tänka på hur vi ska se och behandla personen bredvid oss.

Även de som har haft en dysfunktionell relation med sina föräldrar förstår – och med största sannolikhet till och med längtar efter – känslan av kärlek och trygghet av att bli behandlad som ett dyrbart barn.

Känslan av att känna att du spelar roll.

I slutet av dagen är detta vad vi alla längtar efter. Mattering är ett av de mest grundläggande mänskliga behoven, bortom mat och tak över huvudet. Och det är därför, i sin kärna, Truly Human Leadership handlar om att se till att de människor du möter i livet vet vilka de är och vad de gör spelar roll. Jag har sett på min resa att det finns otroliga likheter mellan föräldraskap och ledarskap. Båda är ett djupt ansvar och ett privilegium.

New York Times krönikör David Brooks släppte nyligen en ny bok med titeln Hur man känner en person: Konsten att se andra djupt och bli djupt sedd. Jag läser ofta hans kolumn, så jag tittade på några intervjuer han gav runt bokens utgivning. Jag blev uppmuntrad av att se så mycket anpassning av hans budskap till det vi lär ut på Barry-Wehmiller och vad vi försöker dela med världen.

Här är ett citat från en kolumn David skrev när han introducerade sin bok:

Människor vill ansluta. Ovanför nästan alla andra behov längtar människor efter att få en annan person att titta in i deras ansikten med kärlek och acceptans. Problemet är att vi saknar praktisk kunskap om hur vi ska ge varandra den uppmärksamhet vi vill ha. Vissa dagar verkar det som om vi avsiktligt har byggt ett samhälle som ger människor lite vägledning om hur de ska utföra livets viktigaste aktiviteter...

Jag kommer ofta på mig själv med att intervjua människor som berättar att de känner sig osedda och respektlösa: Svarta människor känner att de systemiska ojämlikheter som drabbar deras dagliga upplevelser inte förstås av vita, människor som bor på landsbygden känner att de är förbisedda av kusteliter, människor över politiska klyftor som stirrar på varandra med argt oförstående, deprimerade unga människor som känner sig missförstådda av sina föräldrar och alla andra, män och fruar som inser att den som borde känna dem bäst faktiskt inte har någon aning om vilka de är.

David fortsätter med att förklara att han tillbringade fyra år med att skriva sin bok, eftersom han ville att den skulle vara praktisk. Han ville skriva en bok som var en guide för att "lära människor hur man förstår andra, hur man får dem att känna sig respekterade, värderade och förstådda."

Denna resa speglar vår på Barry-Wehmiller. Det är därför vi skapade vårt eget interna Barry-Wehmiller University. Vi kände också att vårt samhälle ger lite vägledning om grundläggande färdigheter som hjälper andra att känna att de betyder något. Det lärs verkligen inte ut i skolor eller universitet.

David fortsätter med att säga i sin krönika:

Jag ville lära mig dessa färdigheter av utilitaristiska skäl. Om jag ska jobba med någon vill jag inte bara se hans ytliga tekniska förmågor. Jag vill förstå honom djupare – veta om han är lugn i en kris, bekväm med osäkerhet eller generös mot kollegor.

Jag ville lära mig dessa färdigheter av moraliska skäl. Om jag kan rikta positiv uppmärksamhet på andra kan jag hjälpa dem att blomma ut. Om jag ser potential i andra, kan de komma att se potential i sig själva. Sann förståelse är en av de mest generösa gåvorna någon av oss kan ge till en annan.

Slutligen ville jag lära mig dessa färdigheter för nationell överlevnadsskäl. Vi utvecklades till att leva med små grupper som vi själva. Nu lever vi i underbart olika samhällen, men vår sociala kompetens är otillräcklig för de splittringar som finns. Vi lever i en brutaliserande tid.

Vi ville att Barry-Wehmiller skulle bygga på principer om omtanke, så vi behövde lära ut färdigheter att bry sig. Vi behövde utbilda våra ledare för att komma bortom traditionell "ledning" som gör att vi ser människor som funktioner för att få dem att göra vad vi vill så att vi kan bli framgångsrika, inte för att vi bryr oss om dem.

Och, som jag skrev ovan, att tänka på personen bredvid oss ​​som någons dyrbara barn hjälper till att förändra den dynamiken. När vi erkänner deras inneboende värdighet och mänsklighet är de inte en funktion eller en roll. De är en person, som förtjänar samma omsorg som jag har för mitt eget barn och förtjänar att få den omsorgen från andra.

Vi behövde också lära våra ledare att känna igen och fira människorna inom deras vårdområde. I affärer är vi snabba med att låta folk veta vad de gjorde fel. Som jag har sagt många gånger är vi alla bekanta med den här känslan: "Jag fick 10 saker rätt och hörde aldrig ett ord och fick en sak fel och jag fick rövet ut."

Traditionell förvaltning lär oss att leta efter felen eller undantagen, att leta efter möjligheter att förbättra. När de utmanas med ett nytt sätt att tänka - att fokusera på att fånga människor som gör saker rätt - svarar de flesta chefer: "Varför skulle jag tacka dem för att de gör sitt jobb? Det är vad de får betalt för att göra." Men det perspektivet reducerar återigen en person till en funktion, inte någons dyrbara barn.

Som föräldrar lär vi oss att du måste fånga dina barn på att göra saker rätt fem gånger mer än vad du föreslår saker de skulle kunna göra bättre eller så är det svårt för dem att höra hur de kan förbättras. Vuxna är likadana och därför är "konsten" att genomtänka erkännande och firande viktiga ledarskapsförmåga.

Och precis som David insåg vi också att empatiskt lyssnande är den största av alla mänskliga färdigheter. Som han sa i sin krönika, "Människor är inte så tydliga som de tror att de är, och vi är inte så bra på att lyssna som vi tror att vi är."

Jag har skrivit ganska ofta om den transformerande effekten av vår grundläggande "Lyssna som en ledare"-kurs på våra teammedlemmar. Den mest konsekventa feedback vi får från våra teammedlemmar efter att de har gått kursen är att det förändrade deras liv. Jag har sett människor gråta när de berättar hur kursen räddade deras äktenskap. Och jag vet att det är svaret på många frågor som vårt samhälle står inför.

Att lyssna är det viktigaste vi som människor kan göra för varandra. Det visar personen du lyssnar på att de betyder något. Det hedrar deras värdighet. När du är klar med avsikten att inte bara få den information du behöver utan snarare möta den andra personens behov och höra hur han eller hon mår, låter lyssnandet oss ansluta och bättre förstå varandra.

Det är nyckeln till alla meningsfulla relationer eftersom det visar att du respekterar och bryr dig om personen du hör. Och det är nyckeln till att hjälpa de människor som David sa att han träffar som känner sig osedda eller respektlösa känner att de betyder något.

"Var en högljudd lyssnare", skrev David. "När en annan person pratar vill du lyssna så aktivt att du bränner kalorier."

På Barry-Wehmiller mäter vi framgång genom hur vi berör andras liv. Alla principer för Truly Human Leadership vi försöker modellera och lära ut inom vårt företag och våra ansträngningar att sprida detta budskap om betydelse utanför vårt företag är en del av vår idé om framgång. Man kan nästan säga att bygga en bättre värld är en av våra nyckeltal!

Vi vill vara en kraft mot den "brutaliserande tiden", som David kallar det. Vi tror verkligen att Truly Human Leadership kan läka splittringar och hjälpa människor att känna sig sedda.

Så, David Brooks, vi är glada att ha dig ombord på denna resa. Om du någonsin skulle vilja jämföra anteckningar eller ens ta en av våra "Lyssna som en ledare"-klasser, vill vi gärna ha dig.

Det kommer att krävas många röster som sjunger i harmoni för att förändra stämningen i världen omkring oss.


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com