Skapa en mer omtänksam värld: lära ut mänskliga färdigheter i primär- och gymnasieutbildning

Mars 20, 2024
  • Bob Chapman
  • Bob Chapman
    CEO och styrelseordförande för Barry-Wehmiller

En sak vi lärde oss tidigt på vår resa med Truly Human Leadership är att du inte kan lämna ledarskap åt slumpen. Du måste medvetet fostra goda ledare genom att lära dem färdigheter att leda och modet att bry sig.

Det är därför vi etablerade vårt eget interna Barry-Wehmiller University. Vi insåg att våra ledare behövde läras hur man lyssnar med empati, hur man uppmärksammar och firar andra för deras bidrag och främjar en kultur av att ta tillvara varje tillfälle att tjäna.

Som jag ofta säger, när jag gick på handelshögskolan tog jag managementklasser, tog en managementexamen och fick ett jobb inom management.

När du lär dig att "hantera" lär du dig också att se och behandla människor som funktioner. Vårt samhälle tycks antyda att framgång är pengar, makt och position. Du lär dig aldrig att inspirera. Du har aldrig lärt dig att bry dig.

Så vi bestämde oss för att ta lärdomarna om att göra chefer till ledare inom vårt företag ut i världen. Vi bildade Chapman & Co. Leadership Institute att hjälpa företag att förbättra sina nuvarande ledare och sina framtida ledare.

Dessutom började min fru Cynthia och jag Chapman Foundation for Caring Communities att föra dessa ledarskapslektioner till samhällen, inte bara till individer och ideella organisationer, utan till polis och brandkårer och till och med den amerikanska militären.

Vi bestämde oss för att för att förändra hur människor leder, behövde vi ta itu med källan till var de lär sig att leda – handelshögskolor. Vi måste gå från att lära ut management till att lära ut ledarskap och utrusta morgondagens ledare med mänskliga färdigheter. Vår uppfattning är att de nuvarande utbildningssystemen grundades för att ge medborgarna i vårt land den akademiska kompetensen att skapa en karriär. Det är uppenbart att vi har skapat en hel del ekonomisk rikedom men det har resulterat i en värdighetsfattigdom i världen. Vi upplever den högsta nivån av ångest, depression och självmord trots ekonomiskt välstånd.

Under de senaste veckorna har jag pratat med grupper av studenter, lärare och administratörer vid St. Louis University; Washington University; Tecnológico de Monterrey (TEC) i Monterrey, NL, México, ett privat, ideellt universitetssystem med flera campus i Latinamerika; och Ivey Business School. Jag fortsätter att försöka prata med så många handelshögskolor som möjligt för att förmedla vårt budskap.

Vi hjälpte till att hitta Humanistisk Ledarskapsakademi, som strävar efter att tillhandahålla en gemenskap och resurser till universitetsprofessorer som försöker injicera folkcentrerade principer i sin undervisning och läroplan.

Brian Wellinghoff, Barry-Wehmillers direktör för Outreach, har knutit kontakter med flera universitet och ger dem råd om ledarskapskurser. Mest anmärkningsvärt är han Executive in Residence vid Virgina Commonwealth University, betjänar Institute for Transformative Leadership.

Men vi vill också nå studenter ännu tidigare i deras lärande, eftersom dessa ledarskapsprinciper inte bara gynnar människor på arbetsplatsen, utan deras familjer, vänner och samhällen. Det är verkligen hörnstenen i att bygga en bättre värld.

Flera av mina barnbarn har deltagit Charlotte Latinskola i Charlotte, NC. För några år sedan, efter att flera av fakulteten läste min bok, Everybody Matters, blev jag involverad i deras ansträngningar att institutionalisera ledarskapsutveckling i deras elevers vardag.

Nyligen gick Anne White med i Chapman Foundation for Caring Communities med fokus på att föra vår undervisning till grund- och gymnasieutbildning.

"Jag tror att vi har en underbar möjlighet att verkligen fokusera på en rörelse, som Bob säger, som är att utveckla mänskliga färdigheter vid sidan av akademiska färdigheter, och verkligen vårda de grundläggande mänskliga färdigheterna som vi just nu inte fokuserar på inom utbildning," sa Anne . "Det är fantastiskt att ha akademisk information, men om du inte kan tillämpa den med våra interpersonella kapaciteter och relationer, så går det vi vet inte särskilt långt i världen. Så jag hoppas att rörelsen inom utbildning handlar om att prioritera grundläggande mänskliga färdigheter som omsorg, koppling, tillhörighet, förmågan att känna varandra, att känna oss själva, vid sidan av våra akademiska färdigheter.”

I slutet av februari var vi värdar för en mycket viktig grupp vänner och allierade på vårt kontor i St. Louis för att reflektera över syftet med utbildning och formulera en vision för att inspirera våra ansträngningar när vi börjar på allvar.

Brian underlättade diskussionen, som inkluderade Anne, representanter för Barry-Wehmiller University, Chapman & Co. Leadership Institute, Chapman Foundation for Caring Communities, Jennifer Wallace och Sarah Bennison från Viktig rörelse och David-Aaron Roth, chef för studentledarskapsutveckling på Charlotte Latinskola.

  

"Vad jag tycker är mest framträdande i dag är insikten att när vi försöker förstå utbildning, och vi försöker förstå hur vi bäst kan tjäna våra elever, våra samhällen, världen, så måste du föra samman en grupp individer som kommer på det från ett helt annat perspektiv och objektiv, sa David-Aaron Roth. "För att när du är i dina silos av dina egna respektive fält, upptäcker du att du börjar grupptänka. Och jag tror att det är relativt viktigt att vi överväger de olika sätten på vilka olika individer konceptualiserar syftet med utbildning så att vi kan ha en definition och en konceptualisering som kan möta en mycket större grupp människor snarare än en viss delmängd av individer.”

Jennifer och Sarah besökte oss förra året i St. Louis och vår BW Papersystems-anläggning i Phillips, WI. Vi fångade deras reaktioner på en podcast. På den tiden Viktig rörelse var i sin linda. Nu testar de sin viktiga läroplan med 15 skolor.

"Mattering är att känna dig värdefull i din kärna och att tillföra värde till världen omkring dig, och vi tillhandahåller verktyg och nu en läroplan för att föra materia till skolor, både för barn och för lärare," Sarah, som är VD för Mattering Movement, sa.

"Inledningsvis, när vi startade den viktiga rörelsen, trodde vi att vår primära publik skulle vara familjer och föräldrar. Och vi har en hel del föräldrar som når ut till oss, och vi har verktyg för föräldrar att ta med sig viktiga hem. Men vad vi har sett sedan vi lanserades är ett rejält utflöde från lärare över hela USA, även runt om i världen. Och vi insåg också att barn spenderar så mycket av sitt liv i skolor, och det vi ser i USA och till och med utomlands är ett verkligt problem med kvarhållande, frånvaro, både för lärare och för barn. Och vi tror att det bottnar i ett verkligt viktigt underskott som vi ser i skolor."

Från denna dag av tankeväckande diskussion, landade vi på detta som vår vision om syftet med utbildning för att inspirera vårt arbete:

Tänd kraften hos mig att ta på oss ansvaret för att skapa en värld där alla är viktiga

"Jag är glad över att det finns några anmärkningsvärda människor som Jennifer och Sarah som arbetar mot stödjande roller som tangerar det vi gör, mänsklig blomstring, den viktiga rörelsen", sa Anne när hon reflekterade över dagens diskussion. ”Det finns ett antal riktigt anmärkningsvärda människor som också hör detta kall och som bidrar till utbildning på olika sätt. Så jag är verkligen exalterad över att träffa likasinnade individer som kan bidra till samtalet och rörelsen, och bygga upp spänning och förståelse i omvärlden, för att faktiskt implementera dessa initiativ i skolor.”

Vi kommer att hålla dig uppdaterad när vi inleder denna nya fas av att sprida vårt budskap om Truly Human Leadership.

Att bygga en bättre värld är ett högt mål. Vi kommer att sprida frön till vårt budskap så långt och brett som möjligt. Vi vill att den ska slå rot så djupt som möjligt för att blomma ut som en stark och vacker närvaro var den än är!

Du kan lyssna på ett avsnitt av vår Truly Human Leadership Podcast med mer diskussion om detta ämne genom länken nedan eller gå här..

 


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com