Bättre arbete, bättre värld: Liz Hallstrand på BW Papersystems

Juni 13, 2024
  • Kayla Augdahl
    Kommunikationsexpert

Liz Hallstrand går utöver för att stötta sina kunder – och sin dotter.

Som ensamstående, heltidsarbetande mamma, sökte Liz ett företag som skulle göra det möjligt för henne att bättre försörja sitt barn och samtidigt anpassa sig till sina egna familjevärderingar. Under sitt jobbsökande stötte hon på BW Papersystems i Phillips, Wisconsin (USA), som erbjöd den exakta stabiliteten och balansen mellan arbete och privatliv hon letade efter. Hon tackade ja till en tjänst som kundtjänstsäljare och har kunnat stötta sin dotter hemma samtidigt som hon odlat en annan omtänksam familjemiljö på arbetsplatsen.

Hennes favoritdel av att arbeta inom försäljning är att interagera med kunder, lära känna dem på ett personligt plan och lära sig hur hon kan göra deras liv enklare. Hon gör allt hon kan för att möta sina kunders behov och får en stor känsla av prestation från deras tillfredsställelse.

"Du behöver någon som är på den frontlinjen, den där basen som håller den där relationen och den relationen med dem, och som på ett sätt ger dem den känslan av trygghet och förtroende för att du kommer att ha deras bästa i hjärtat," Liz sa. "[Du] gör ditt bästa för att i slutet av dagen se till att du har tillfredsställt alla saker som de behöver och åtminstone har gjort efter bästa förmåga för att göra dem lyckliga."

Liz brinner för att hjälpa andra och går den extra milen för att säkerställa att hennes kunder har det de behöver för att lyckas. Om en kund stöter på ett problem finns hon alltid där för att ge support. Hennes positiva inställning och uppträdande gör att hon kan känna empati med andra och se den ljusa sidan i varje situation.

"Vanligtvis svarar jag med vänlighet. Det är min största grej...” sa Liz. "Om du kan skina lite ljus på deras situation och bara förstå var de kommer ifrån, först och främst, inte göra den nedgraderad som," Jag förstår helt vad du går igenom just nu. Jag skulle också bli frustrerad. Jag ska se vad jag kan göra för att hjälpa dig.' Försök bara att hålla det positivt och optimistiskt." 

Liz har en medfödd förmåga att betjäna kunder, men det hindrade henne inte från att lära sig ovärderliga lektioner genom Barry-Wehmillers interna inlärningskurser. När hon gick Barry-Wehmiller Universitys Culture of Service-kurs insåg hon att kunder kan vara mer än bara hennes arbetsklienter – de kan vara vänner, främlingar och till och med familj.

"Culture of Service har varit väldigt ögonöppnande," sa Liz. "Jag känner att det har gett mig olika verktyg att använda i mitt dagliga liv med mitt arbete och familjerelationer - att tänka på saker i ett annat perspektiv, använda olika linser och förstå var en kund kommer ifrån eller vem som faktiskt är en kund i ditt liv.”

Barry-Wehmiller University grundades 2008 för att ge varje teammedlem möjlighet att förverkliga sina gåvor och talanger, främja individuell uppfyllelse och driva prestationer - men klasserna påverkar mycket mer än de individer som tar dem. Att bredda definitionen av en kund, till exempel, har gjort det möjligt för Liz att bättre tjäna de liv hon berör varje dag.

Kurser centrerade kring att tjäna andra och att lyssna empatiskt har blivit så populära internt att Chapman Foundation for Caring Communities och Chapman & Co. Leadership Institute lär nu ut dessa ämnen utanför organisationen. 

Under Barry-Wehmiler Universitys kurs Lyssna som en ledare fick Liz lyssnande färdigheter som hon tillämpar på sina professionella och personliga interaktioner med andra.

"Ibland måste du lyssna för att få all information," sa Liz. "Om du missar en liten bit information som de redan gett dig, ja, då ber du dem om mer information tillbaka, men det är viktigt att lyssna för då kan du helt förstå vad de går igenom." 

När du lyssnar på andra gör du mer än att bara samla information. Sant, empatiskt lyssnande gör en djup inverkan på en annan persons liv - det visar dem att de är omhändertagna och värderade.

"Jag känner mig väldigt nöjd med att arbeta här, och det ger mig bara den här känslan av betydelse som om jag betyder något," sa Liz. "Så, när jag känner att jag betyder något och jag kan göra skillnad, då vill jag lyckas. Jag vill göra kunden nöjd för att jag känner mig nöjd, så varför inte hjälpa dem i deras situation?” 

Liz lyser när hon betjänar kunder under arbetsdagen, men hennes inverkan sträcker sig långt utanför anläggningens väggar. Liz tar med sig sin optimism hem varje kväll, vilket gör att hon kan göra skillnad i livet för den ultimata kunden – hennes dotter.

 

Bättre arbete. Bättre värld. är en videoserie designad för att belysa teammedlemmar i hela den globala Barry-Wehmiller-organisationen. Se videon via länken ovan för mer

 


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com