Dela vårt budskap: Kyle Chapman på Family Business Podcast

Juni 21, 2024
  • Bob Chapman
  • Bob Chapman
    CEO och styrelseordförande för Barry-Wehmiller

När jag gick på handelsskola vid Indiana University och sedan började på Price Waterhouse efter examen, föll det mig aldrig in att arbeta på Barry-Wehmiller.

Det var inte förrän min far bad mig att gå med honom som "någon han kunde lita på" 1969 när företaget var ett kämpande 20 miljoner dollar i intäktsmaskineriföretag.

På samma sätt valde min son, Kyle Chapman, som nu är president för Barry-Wehmiller, en affärsutbildning och gick med i Bank of America efter examen.

Nyligen fick Kyle möjligheten att dela med sig av sitt perspektiv på sin känsla av att förvalta arvet från sin farfar och far på Family Business Audiocast. Du kan lyssna via länken nedan eller genom Apple Podcasts, Spotify, Ljud or IHeart Radio.

 

Kyle gick med Barry-Wehmiller efter sin rika erfarenhet på Bank of America för cirka 15 år sedan för att leda BW Forsyth Partners, en "hybrid aktiemodell" som ytterligare skulle förbättra BWs affärsportfölj. 

Chet Walker – Kyles senior ledare på Bank of America Capital Investors som hade gått med i BW:s styrelse – utvecklade en idé tillsammans med Kyle och mig för att lansera denna nya del av Barry-Wehmiller. Denna "hybrid equity-modell" skulle blanda det bästa av Kyles private equity-erfarenhet och hans unika värdeskapande strategier med en avsikt för långsiktiga investeringar. Dessutom skulle det vara en unik blandning av min erfarenhet och Kyles som skulle ge en förbättrad affärsmodell av disciplinerade strategiska investeringar och djupgående omsorg för alla intressenter.

Efter att framgångsrikt bygga upp BW Forsyth Partners till en grupp på 800 miljoner dollar, Barry-Wehmillers styrelse bjöd in Kyle att gå in i ett närmare partnerskap med mig som VD för Barry-Wehmiller, samtidigt som jag behöll rollen som VD och ordförande.

Kombinationen av Barry-Wehmillers tillväxt och BW Forsyth Partners har tagit organisationen på 1 miljard dollar när Kyle gick med i BW till en global organisation på 3.6 miljarder dollar idag, där BW Forsyth ytterligare förbättrade vår balans mellan produkter, marknader och kunder.

I sin intervju med Family Business Audiocast berättade Kyle om sin ledarskapsresa och sin vision om Barry-Wehmiller för framtiden. Jag uppmuntrar dig att lyssna, men jag vill dela med mig av några specifika insikter.

I början av sin professionella karriär:

Växte upp i St. Louis – en underbar stad att bo i och driva en organisation i – gick till University of Virginia, studerade finans, kom direkt in på private equity på östkusten och Bank of Americas fångna private equity-gren, Bank of America kapitalinvesterare.

När du tänker på bakgrunden och några erfarenheter vi har haft som positionerat mig för där jag är idag, bara takten och mångfalden av saker du ser inom private equity, är bara en otroligt brant inlärningskurva, och du ser olika affärsmodeller , alla sorters saker…

Gjorde det i ett antal år, och bestämde mig sedan för att jag ville komma ur (vara) bakom bara strategin och Excel-kalkylbladen, och satte igång ett företag som private equity-bolaget hade köpt, och verkligen börjat sätta, snälla av, där gummit möter vägen, försökte få igång strategin, utvecklade ett förvärvsprogram, började bygga ut regioner inom denna försäkringsverksamhet. Och sedan ledde det till att jag för 15 år sedan kom tillbaka till Barry-Wehmiller för att starta BW Forsyth Partners...  

Kom ihåg att Barry-Wehmiller växte från cirka 20 miljoner dollar 1987 till cirka en miljard när vi startade detta. Och vi har precis upptäckt att vi har operativa färdigheter, vi har kulturella färdigheter, vi har M&A färdigheter. Och vi ville exponera mer av världen för vår kultur.

Och så, hur gör vi det?

Vi kan be folk lyssna på oss, vi kan göra en mängd olika saker, men att gå ut och bygga fantastiska företag med vårt kulturella initiativ som en av de kritiska värdepunkterna var det bästa sättet att bygga upp följare och det bästa sättet att exponera både våra affärsmodelltänkande och våra kulturella initiativ till fler av världen.

Och så, det var inte bara en punkt för diversifiering när vi lanserade den, utan också en sorts den här kulturella plattformen som vi kunde visa att du kunde köpa företag, inte använda hög hävstång, gå tillbaka till gammaldags driftvärdeskapande och göra något bra på lång sikt utan att behöva sälja den eller jaga IRR (Internal Rate of Return) och sånt.

Om hans vision för Barry-Wehmiller och dess framtid och hans ansvar som VD för företaget:

Jag har varit VD för Barry-Wehmiller i bara ungefär fyra år nu, och fram till det var jag interim CFO, och innan dess var jag en slags finansiell rådgivare till min pappa när jag gjorde hybridinvesteringar. Och vi såg precis dessa underbara saker, dessa ingredienser som fick vår organisation till där den är idag. Och en av de viktigaste sakerna var vår kultur, vårt engagemang för Truly Human Leadership...

Och så, det enda jag sa för fyra år sedan aldrig kommer att förändras – faktiskt, jag satte det utanför väggen på mitt kontor i den här stora displayen – är vårt "varför". Vi mäter framgång genom hur vi berör människors liv. Det är den lins genom vilken vi fattar alla våra beslut. Det var det som blev galvaniserat under '08/'09-krisen när vår verksamhet fick ett slag, men inte lika stort som andra människor.

Och vi kom ihop som en familj och bevarade jobb och allt och kom starkare ur det. Och så, den kulturella grunden kan inte förändras, kommer inte att förändras, och det handlar verkligen, som jag tänker, om hur jag tar det vidare, eller hur? Vi måste göra vissa saker annorlunda...

Du vet, vi har gjort cirka 130 förvärv. Vi har gjort saker riktigt bra. Men vår nästa tillväxtfas kommer att behöva ett mer komplett spelmönster och mitt mål är att visa att vi mäter framgång genom hur vi berör människors liv, men (även) att visa att vi kan ha människor och prestation totalt. harmoni och inte den ena i uppoffring av den andra.

Om jag kan bevisa det, om vi kan attrahera, behålla, utveckla de bästa talangerna i världen, om vi kan förnya, om vi kan odla levande kundrelationer, om vi kan fortsätta att göra M&A, och som ett resultat av alla dessa saker , våra finansiella resultat är i den översta kvartilen, decilen, folk kommer inte bara att läsa min pappas bok, de kommer att studera den som de gör GE, som de gör Danaher... och de kommer att visa att du kan prestera med excellens och du kan ta hand om människor på samma gång.

Och förresten, det är det enda sättet att leda organisationer, inte bara något det här sömniga lilla familjeföretaget gör. Och så, när jag tänker på vad jag försöker göra, är det bara för att se till att min pappas arv sträcker sig över decennier. Decennier bortom hans tid på jorden.

Som jag skrev in Everybody Matters, för många år sedan åt jag middag med en liten grupp. Under en paus i samtalet skrämde Brian Wellinghoff – som nu är vår direktör för Outreach, men vid den tiden var en nyligen anställd teammedlem – mig genom att fråga: "Vad är din största rädsla, Bob?"

Jag är inte en som uppehåller mig vid sådana saker, men jag sa till Brian, "Min största oro är att vi har välsignats med en vision om ledarskap där vårt fokus ligger på att skicka människor hem uppfyllda och att denna vårdkultur skulle dö med mig." 

Vi behövde skapa ett sätt för vårt ledarskapssätt att leva vidare och fortsätta att utvecklas bortom min tid. Och genom åren har vi gjort en stor ansträngning för att institutionalisera vår kultur genom vår ledarskapsutbildning vid Barry-Wehmiller University och genom att sätta ledarskapsförväntningar och åtaganden i hela organisationen.

Det finns ett talesätt som vi ofta upprepar i ledarskapsmöten på Barry-Wehmiller, "Det som förde oss hit kommer inte att ta oss dit." Vi måste alltid föra med oss ​​andan av ständiga förbättringar, inte bara till verksamheten, utan också till vår kultur att ta hand om dem vi har förmånen att leda.

När du verkligen bryr dig om ditt folk behöver du inte bara ge dem en miljö där de känner att de betyder något -- där deras gåvor och talanger kan frodas -- du måste också se till att deras försörjning är trygg och säker med en designad affärsmodell.

Min ledarskapsresa och Kyles ledarskapsresa har varit unikt annorlunda. Och det skapar en kraftfull kombination av upplevelser för att ge dem i vår vård en grundad känsla av hopp för framtiden samtidigt som det bevisar att du kan skapa ekonomiskt och mänskligt värde i harmoni.

Jag är stolt över att Kyle har anammat ett starkt engagemang för våra värderingar och en önskan att visa världen att affärer kan vara en stark kraft för det goda om vi har kompetensen och modet att ta hand om dem i vår vård.

Jag är väldigt säker på och förväntansfull inför framtiden. Och vi kommer att fortsätta arbeta för att bygga en bättre värld.


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com