Podcast: Bob Chapman, Inspiring a Human Revolution

Maj 31, 2024
  • Brent Stewart
  • Brent Stewart
    Digital Strategy & Content Leader på Barry-Wehmiller

BW VD Bob Chapman har skrivit tidigare om ledarskapsbanan i näringslivet från den industriella revolutionen till nu.

När vi tittar på företagsledares fokus och prioriteringar idag finns det ljuspunkter, men ledningens mörka spöke skymtar fortfarande över våra organisationer. Det är därför han uppmanade till en "mänsklig revolution". Bob sa:

Den industriella revolutionen handlade aldrig om att låta människor uttrycka sina gåvor fullt ut. Det handlade om värdeskapande, det handlade aldrig om att skapa värde hos människor.

Det är den bitaffären har missat och det är den bit vi har hittat på vår resa på Barry-Wehmiller. Människor är kapabla att göra fantastiska saker om vi bara ger dem den miljö där de kan upptäcka, utveckla, dela och bli uppskattade för sina gåvor.

Den mänskliga revolutionen handlar om att organisatoriskt ledarskap återansluter till sin egen mänsklighet och erkänner mänskligheten hos dem de leder. Att inse att människorna inom deras vårdområde inte är siffror på ett kalkylblad som är en del av beräkningarna som är lika med vinst och förlust, utan någons dyrbara barn och bör behandlas därefter. Att inse att människorna inom deras vårdområde inte bara är funktioner, utan hela varelser som är kapabla till så mycket mer än den roll de är insatta i.

När vi behandlar människor med respekt och värdighet och skapar möjligheter genom vilka de kan förverkliga sin potential och bli uppskattade för det är hur vi i affärer kan fixa den trasiga amerikanska drömmen.

Vi kan balansera ekonomiskt värde med människovärde, där alla tjänar på.

Efter att ha skrivit det blogginlägget förklarade Bob ytterligare sina tankar i ett samtal med Jane Adshead-Grant, en facilitator och coach i Storbritannien och Europa.

På den här podden kan du ta reda på mer om vad Bob menar med en "mänsklig revolution", varför det är nödvändigt och hur det skulle förändra verksamheten idag. Lyssna via länken i huvudbilden ovan eller genom länkarna ovan för din favoritpoddleverantör.

 


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com