Podcast: Jeffrey Pfeffer tror att arbetsplatsen dödar oss

Juni 14, 2024
  • Brent Stewart
  • Brent Stewart
    Digital Strategy & Content Leader på Barry-Wehmiller

"De flesta ledare förstår deras inflytande på teammedlemmarnas liv under arbetstid, men ofta nog tänker de inte på hur deras ledarskap påverkar teammedlemmar utanför arbetsplatsen också."

Barry-Wehmiller VD, Bob Chapman, skrev detta i ett blogginlägg på den här webbplatsen med titeln "Välbefinnande och arbete: Vad är ROI för omsorg?” Kopplingen mellan ledarskap och hälsa har varit en viktig punkt i hans tal under de senaste åren. Faktum är att han en gång sa till en grupp vd:ar att de var orsaken till sjukvårdskrisen i vårt land.

I det inlägget sa Bob också:

En av de djupa sanningar vi har upptäckt på Barry-Wehmiller är detta: Sättet vi leder på påverkar hur människor lever.

Och det sträcker sig till hälsan och välbefinnandet för dem inom vårt vårdområde. Jag pratar ofta om stress på arbetsplatsen och kopplingarna mellan stress och hälsa. Stress leder ofta till eller förvärrar hälsoproblem, och vad är en av de främsta orsakerna till stress? Arbete!

Smakämnen American Institute of Stress säger att "Många studier visar att jobbstress är den absolut största källan till stress för amerikanska vuxna och att den har eskalerat gradvis under de senaste decennierna. Ökade nivåer av jobbstress bedöms av uppfattningen att ha liten kontroll, men många krav har visat sig vara förknippade med ökad frekvens av hjärtinfarkt, högt blodtryck och andra störningar."

De säger också att i många kommuner, eftersom det finns ett sådant samband mellan jobbstress och hjärtinfarkt, om en polis får hjärtinfarkt när han är i tjänst eller ledig, anses det vara en arbetsrelaterad skada. Även om den officeren är på semester!

En vän till oss, Jeffrey Pfeffer har en bok, Dör efter en lönecheck, vilket är en djupdykning i sambandet mellan arbetsplatsen och dålig hälsa. Han hade detta att säga om sin bok i en intervju i tidningen Entrepreneur:

Jag säger till folk hela tiden, de säger, "Sammanfatta din bok i en mening," och jag säger, "Arbetsplatsen dödar människor, och ingen bryr sig." Och för mig är den andra delen värre än den första. Vi bryr oss inte om människors hälsa och välbefinnande. Vi bryr oss inte om människors psykiska fysiska hälsa. Vi bryr oss inte om människor. Och tills vi ändrar den inriktningen kommer det att bli fult.

Mycket av Jeffreys bok förstärker många av de saker vi har sagt ett tag. I den här podden berättar han om sin bok och förklarar hur arbetsplatsen dödar människor. Du kan lyssna via länken ovan eller genom din favoritpoddleverantör.

 


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com