Podcast: Raj Sisodia och Michael Gelb, Business as a Healing Organization

Juni 28, 2024
  • Brent Stewart
  • Brent Stewart
    Digital Strategy & Content Leader på Barry-Wehmiller

BW:s VD Bob Chapman berättar ofta historien om en talare vid Aspen Institute som ställer sin publik av framgångsrika företagsledare en provocerande fråga:

"När vi fortsätter att göra gott," sa han, "kan vi göra mindre skada?"

Företag förstör liv hela tiden. Inte bara genom att vara dåliga partners till sina konsumenter eller samhällen, utan genom dåligt ledarskap och arbetsmiljöer där människorna känner sig förbisedda eller åsidosatta.

Men tänk om företag kunde vara instrument för helande istället för förstörelse?

vår gode vän Raj Sisodia och hans medförfattare, Michael Gelb, har skrivit en underbar undersökning av hur företag kan vara en kraft för det goda i världen med sin bok, Den helande organisationen.

Vi på BW uppmuntrar dig att köp det, läs den och ta till dig. Tänk på de historier de berättar om företag som har hittat ett bättre sätt att göra affärer för alla sina intressenter och fråga dig själv hur du kan bidra i din organisation för att skapa en bättre värld.

Raj och Michael pratar om sin nya bok och delar med sig av sina värdefulla insikter i det här avsnittet av vår podcast. Du kan lyssna via din favoritpodcastleverantör eller via länken i huvudbilden ovan.

 


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com