Podcast: Anese Cavanaugh om att bygga en positiv, smittsam arbetsplatskultur

Maj 17, 2024
  • Brent Stewart
  • Brent Stewart
    Digital Strategy & Content Leader på Barry-Wehmiller

 

Många år sedan, Anese Cavanaugh, skrev a tankeväckande artikel för Inc. Magazine på det språk vi använder i vår vardag.

I den sa hon:

Linsen vi tittar igenom har en enorm inverkan på hur vi ser världen, hur vi ser människor, våra självpåtagna (eller andra pålagda) stressnivåer, hur mycket energi och spänning vi har för att engagera oss, vad vi gör och slutligen. resultaten vi får. Språk och inramning är viktigt här - och bonus, de stödjer varandra!

Detta uttalande resonerade med något som vi tror här på Barry-Wehmiller, nämligen att ord betyder något. Det är därför vi inte kallar vårt folk för "anställda". De är lagkamrater eller lagmedlemmar. Vi har ingen "human resources"-avdelning, vi har ett People Team. Människor är mer än bara "resurser" för företaget. Det är därför vi inte säger "rapporterar till" när det kommer till ledarskapsstruktur. Vi säger att teammedlemmarna är i den ledarens vårdspann.

Varje månad sammanställer vårt People Team en rapport som vi kallar "Heart Count", för att spåra retention och omsättning i våra företag. Den här namnkonventionen hjälper oss att hålla i perspektiv vad som verkligen är viktigt: dessa gruppmedlemmar är inte bara siffror på en sida; de är mer än 12,000 XNUMX liv i vår vård, var och ens dyrbara barn.

Som vår VD, Bob Chapman har sagt:

För flera år sedan när jag besökte en militärbas, av nyfikenhet, frågade jag den ansvarige generalen: "Hur tränar eller konditionerar man människor att 'döda' andra människor?" Hans svar var: "Det gör vi inte, vi lär dem att 'ta ut mål som fattade dåliga beslut'."

Vi gör samma sak i affärer. Militären använder språket för att avhumanisera ta livet. Vi hänvisar till människor som "head count" för att avhumanisera dem. När vi "minskar personalantalet" har vi avhumaniserat handlingen att skada människor genom att "säga upp dem." Vi behöver inte tänka på deras liv, deras ansvar eller deras familj. Om vi ​​verkligen brydde oss om de människor vars liv är anförtrodda åt oss, skulle vi veta vilken skada vi gör på människor.

Orden vi använder ramar in vårt sätt att tänka. Det är lika sant i vårt dagliga liv hemma som det är på våra arbetsplatser, skolor osv.

Anese Cavanaugh är VD för Active Choices, Inc. Hon är skaparen av IEP-metoden (Intentional Energetic Presence) och Positive Energy Workplace Initiative och en strateg och rådgivare till ledare och organisationer runt om i världen. Hon är hängiven att hjälpa organisationer att stödja sina människor så att de kan dyka upp och ta sitt bästa jag till bordet, skapa betydande inverkan i sina liv och skapa autentiska arbetsplatser och kulturer med positiv energi. Anese är en huvudtalare och författare till Smittsam kultur: Visa upp, ange tonen och skapa avsiktligt en organisation som trivs och Smittar dig: Lås upp din makt att påverka, leda och skapa den inverkan du vill ha.

Detta var vårt första samtal med Anese på vår podcast. Hon är lika insiktsfull som energisk och brinner för att göra organisationer till bättre platser att arbeta och vara på.

 


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com