Podcast: Raj Sisodia om Looking Inward as a Leader

Augusti 04, 2023
  • Brent Stewart
  • Brent Stewart
    Digital Strategy & Content Leader på Barry-Wehmiller

Är du en ledare som inte gillar att visa svaghet?

Är du en ledare som bara kommer att driva genom inre kamp för att få saker gjorda, oavsett kostnaden för din mentala eller fysiska hälsa?

Är du en ledare som ständigt fördjupar dig i ditt arbete för att undkomma tidigare eller nuvarande trauman?

Ingen av dessa saker är nödvändigtvis fel. Men de kan inte vara bra. Eller hållbart.

Under hela sin författarkarriär, Raj Sisodia har satt ihop en färdplan för hur företag kan vara en kraftfull kraft för det goda i världen genom sina detaljerade berättelser om medvetna organisationer och deras ledarskap.

Förutom att vara med och grunda organisationen Conscious Capitalism som sprungit ur boken med samma namn som han skrev tillsammans med John Mackey, är Raj författare till böcker som t.ex. Företag av Endearment, Smakämnen Helande organisation och han var medförfattare till Barry-Wehmillers vd Bob Chapmans bok, Everybody Matters.

Men i Rajs nya bok använder han sin egen berättelse för att visa andra hur de kan vända sig inåt om de vill vara en effektiv, empatisk och verkligt mänsklig ledare.

Boken heter Awaken: Vägen till syfte, inre frid och helande. Det är ett intensivt personligt arbete, men genom att dela med sig av sin egen historia och lärda visdom hoppas Raj att det kommer att ha en betydande inverkan på andra och leda dem till liv med helande och mening.

På den här podden har jag och Raj ett samtal om Väcka. Vi pratar om omständigheterna som inspirerade hans vändning inåt, vilket sedan inspirerade idén att skriva boken. Men vi sätter det också i sammanhanget till varför historien han berättar i Väcka är viktigt för ledare.

Raj och jag kommer också ikapp några andra ämnen, inklusive tillståndet för affärsutbildning. Raj är en av många personer som arbetar tillsammans med Barry-Wehmiller för att förändra sättet som universitet och handelshögskolor utbildar ledare.

Du kan lyssna på det här avsnittet via länken ovan eller din favoritpoddleverantör.

 


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com