Podcast: A Transformative Partnership for Teaching Leadership in Business Education

Mars 08, 2024
  • Brent Stewart
  • Brent Stewart
    Digital Strategy & Content Leader på Barry-Wehmiller

Barry Wehmillers vd Bob Chapman säger ofta att han i sin tidiga karriär tog ledarkurser, tog en managementexamen och fick jobb inom management.

När du lär dig att "hantera", säger Bob, lär du dig också att behandla människor som funktioner. Du har lärt dig att framgång är pengar, makt och position. Du lär dig aldrig att inspirera. Du har aldrig lärt dig att bry dig.

Om du vill förändra hur människor leder, kanske du borde gå till källan där de lär sig att leda – handelshögskolor. Kanske sättet vi lär människor att leda borde förändras.

Christopher Reina är grundare och verkställande direktör för Institutet för transformativt ledarskap och en docent vid institutionen för management och entreprenörskap vid Virginia Commonwealth University.

Chris kom in i vår omloppsbana vid Barry-Wehmiller för ett antal år sedan i de formativa stadierna av vad som skulle bli Humanistisk Ledarskapsakademi, en insats som vi hjälpte till att grunda, som har som uppdrag att omvandla företagsutbildning för att skapa ledare som hedrar individuell värdighet, visar modet att ta hand om andra och arbetar mot delat välbefinnande på en sund planet.

Vår relation med Chris utvecklades till ett partnerskap vid Virginia Commonwealth University, med vår direktör för Outreach, Brian Wellinghoff i spetsen. Brian leder våra externa ansträngningar på Barry-Wehmiller för att föra in Truly Human Leadership i utbildningsområdet.

Chris har också nyligen publicerat en tidning i Academy of Management Review, med titeln "Humanistic Organizing: The Transformative Force of Mindful Organizational Communication,” som lägger fram ett ramverk för företag att omvandlas till mer folkcentrerade organisationer där individer känner sig värdefulla och en stark känsla av tillhörighet. Och den har Barry-Wehmiller som en av sina fallstudier.

I den här podden samlar vi Chris och Brian för att prata om partnerskapet på VCU för att förändra sättet att lära ut ledarskap. Du kan lyssna via din favoritpoddleverantör eller via länken ovan i fotorubriken.


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com