Podcast: Att lära ut mänskliga färdigheter i grundskolan och gymnasieskolan

Mars 20, 2024
  • Brent Stewart
  • Brent Stewart
    Digital Strategy & Content Leader på Barry-Wehmiller

I flera avsnitt av denna podcast har du hört om Barry-Wehmillers ansträngningar att förändra hur företagsutbildning lärs ut. Om du vill ha ledare som har kompetensen och modet att bry sig så borde det vara en del av deras utbildning innan de är ute i världen och i ansvarsfulla positioner.

Men tänk om vi kan nå människor innan de går på handelshögskolan? Vad händer om dessa färdigheter i Truly Human Leadership lärs ut tillsammans med historia, matematik, naturvetenskap och grammatik i grund- och gymnasieutbildning? Det kan göra en fantastisk skillnad i våra stadsdelar och samhällen och i vår världs framtid.

Detta har blivit ett fokus för vår VD, Bob Chapman, och för att kickstarta detta arbete var vi nyligen värdar för en mycket viktig grupp vänner och allierade på vårt kontor i St. Louis för att reflektera över syftet med utbildning och formulera en vision för att inspirera våra ansträngningar när vi börjar på allvar. Ett "utbildningstoppmöte" om man så vill.

I denna grupp ingick representanter för Chapman & Co. Leadership Institute, Bob och Cynthia Chapmans ideella verksamhet, Chapman Foundation for Caring Communities och vårt interna Barry-Wehmiller University. Anne White från Chapman Foundation är vår poängperson i detta uppsökande arbete.

Vi bjöd också in Jennifer Wallace och Sarah Bennison från Viktig rörelse. Som du kanske har hört i en tidigare podcast, besökte Jennifer och Sarah oss förra året i St. Louis och vår BW Papersystems-anläggning i Phillips, WI när Mattering Movement var i sin linda. Du får höra mer om vad de håller på med för tillfället senare.

David-Aaron Roth, chef för studentledarutveckling vid Charlotte Latinskola i Charlotte, NC. Flera av Bob Chapmans barnbarn har gått i Charlotte Latin School och för några år sedan, efter att flera av fakulteten läst hans bok, Everybody Matters, blev han involverad i något av ett pilotprogram för att institutionalisera ledarskapsutveckling i deras elevers vardag.

I slutet av detta utbildningstoppmöte, från denna dag av genomtänkta diskussioner, landade vi på detta som vår vision om syftet med utbildning för att inspirera vårt arbete: Ignite the Power of Me to Embrace the Responsibility of We to Create a World where Everybody Matters

I denna podcast presenterar vi ett collage av takeaways från den speciella dagen från Anne White, David-Aaron Roth och Sarah Bennison.

 

Avskrift

 

Anne White: Mitt namn är Anne White och jag är här för att jag har den underbara möjligheten att arbeta med grund- och gymnasieutbildning med Chapman Foundation for Caring Communities.

Jag tror att vi har en underbar möjlighet att verkligen fokusera på en rörelse, som Bob säger, vilket jag håller helt med om, som är att utveckla mänskliga färdigheter vid sidan av akademiska färdigheter, och verkligen vårda de grundläggande mänskliga färdigheter som vi just nu inte fokuserar på i utbildning. Ofta tror jag att det finns den där giftiga prestationskulturen och vi förlorar hälften av det som är nödvändigt för att vara människa, eller om inte hälften, kanske en betydande del. Det är fantastiskt att ha akademisk information, men om du inte kan tillämpa den med våra interpersonella kapaciteter och relationer, så går det vi vet inte särskilt långt i världen. Så jag hoppas att utbildning, rörelsen handlar om att prioritera grundläggande mänskliga färdigheter som omtanke, anknytning, tillhörighet, förmågan att känna varandra, att känna oss själva, vid sidan av våra akademiska färdigheter.

Jag är glad över att det finns några anmärkningsvärda människor som Jennifer Wallace och Sarah som arbetar mot stödjande roller som tangerar vad vi gör, mänsklig blomstring, den viktiga rörelsen. Det finns ett antal riktigt anmärkningsvärda människor som också hör detta kall och som bidrar till utbildning på olika sätt. Så jag är verkligen exalterad över att träffa likasinnade individer som kan bidra till samtalet och rörelsen, och bygga upp spänning och förståelse i omvärlden, för att faktiskt implementera dessa initiativ i skolor.

Jag tror att man får en känsla av människorna som utgör rörelsen, de som stödjer, och den otroliga kompetensen och kapaciteten och samarbetsinitiativet inom företaget och inom stiftelsen. Jag känner att det jag lär mig att vara här är mer hur vi kan arbeta tillsammans för att skapa större inverkan, omfattning av inverkan. Jag tror när det gäller samtalet idag med Charlotte Latin, att det verkligen är uppenbart för mig var de börjar bli mottagliga för att förstå mer om vad det innebär att bygga en kultur där människor tas om hand och hur man tar hand om andra.

Och så, jag är exalterad över relationen med Charlotte Latin och hur vi fortsätter det som ett pilotprogram. Jag tycker också att det är ett väldigt svårt ämne att försöka sätta fingret på syftet med utbildning, särskilt när det förändras. Och jag uppskattar verkligen insatserna från gruppen i utforskningen, och jag hoppas att det återigen är början på en större kollektiv rörelse mot att förändra utbildningen så att den inkluderar mänskliga färdigheter vid sidan av akademiska färdigheter. 

David-Aaron Roth: Jag heter David-Aaron Roth. Jag är chef för studentledarutveckling vid Charlotte Latin School i Charlotte, North Carolina.

Nåväl, vad jag tycker är mest framträdande med idag är erkännandet av att när vi försöker förstå utbildning, och vi försöker förstå hur vi bäst kan tjäna våra elever, våra samhällen, världen, att du behöver föra samman en grupp av individer som kommer på det från ett helt annat perspektiv och objektiv. För när du är i dina silos av dina egna respektive fält, upptäcker du att du börjar grupptänka. Och jag tror att det är relativt viktigt att vi överväger de olika sätt som olika individer konceptualiserar syftet med utbildning så att vi kan ha en definition och en konceptualisering som kan möta en mycket större grupp människor snarare än en viss delmängd av individer.

Jag tror att idag verkligen har handlat om vikten av att föra samman människor som bryr sig. Människor som bryr sig om hur framtidens utbildning ser ut, människor som bryr sig om hur vi kan stödja utbildning nu, men också i framtiden, och vetskap kring de bästa sätten som vi sedan kan utveckla moraliska, etiska och ansvarsfulla individer som barn, som tonåringar, som nya vuxna, hela vägen till vuxen ålder, tänker på det holistiskt, men också är väldigt tydliga om vad vi vill säkerställa att händer under utbildningen i det sammanhang som vi ser det, som högskola och högre utbildning, ända till grund- och gymnasieskolan.

När det kommer till de saker vi kan göra, tror jag att vi måste börja med det uppenbara, vilket är att erkänna mänskligheten och de omkring oss. Ibland tänker vi på dessa ideal som ambitiösa och något som vi vill uppnå, när det i verkligheten finns handlingskraftiga steg som vi kan ta idag. Och det är dessa mikroaktiviteter och upplevelser som vi kan engagera oss i varje ögonblick. Det är att prata med någon, det är att säga hej, det ger ögonkontakt. Det är att känna igen de sätt på vilka vi är tillsammans i det här ögonblicket, jag tror är sättet att börja konversationen. Du börjar dialogen kring betydelse bara för att hoppas att den vidareutvecklas genom mycket större erfarenheter och program och gemenskaper där du tänker mer på samarbete utöver en en-till-en-dialog. 

Sarah Bennison: Mitt namn är Sarah Bennison och jag är VD för Mattering Movement. Och jag kom hit i dag med Jennifer Wallace för att prata riktigt brett om vårt gemensamma engagemang för att betyda, att främja betydelse, både på Barry-Wehmiller och vad vi försöker göra, främst genom skolor. Vi har haft ett mycket brett, öppet samtal idag om syftet med utbildning, och egentligen bara brainstormat och tänkt tillsammans om vårt gemensamma engagemang för kärnvärden och betydelse.

I grund och botten skapar vi gemenskaper där människor känner att de betyder något. Mattering är att känna dig värdefull i din kärna och att tillföra mervärde till världen omkring dig, och vi tillhandahåller verktyg och nu en läroplan för att föra materia till skolor, både för barn och för lärare.

Egentligen, vad vi har sett... Till en början, när vi startade den viktiga rörelsen, trodde vi att vår primära publik skulle vara familjer och föräldrar. Och vi har en hel del föräldrar som når ut till oss, och vi har verktyg för föräldrar att ta med sig viktiga hem. Men vad vi har sett sedan vi lanserades är ett rejält utflöde från lärare över hela USA, även runt om i världen. Och vi är inte ens säkra på hur de hör talas om oss, men vi har haft lärare från Singapore, Sydafrika, Australien, Indien, som har nått ut till oss och i princip sagt, "Hur kan jag ta det här till skolor, till mitt klassrum ?" Så vi har reagerat på det behovet och har verkligen svängt, och det var det som fick oss att fundera på den här kursplanen. Och vi insåg också att barn spenderar så mycket av sitt liv i skolor, och det vi ser i USA och till och med utomlands är ett verkligt problem med kvarhållande, frånvaro, både för lärare och för barn.

Och vi tror att det bottnar i ett verkligt viktigt underskott som vi ser i skolor. Så med vårt pilotprogram, till exempel, testar vi med 13 skolor, vi har varit tvungna att begränsa det. Vi har haft många skolor som kontaktar oss. Så jag tror att det finns ett stort behov av att ta med något sådant här till skolor. Lärare vill verkligen ha verktyg. Barn vill verkligen ha utrymme att prata om de frågor som är viktigast för dem. Du läser om krisen för psykisk ohälsa varje dag, och vissa skolor har insatsstyrkor, men som jag har tänkt på det är att ibland är de insatsstyrkorna väldigt silo. Så lösningen på psykisk hälsa är alltid bara förankrad i ett hälsoprogram istället för att tänka på det i en mer holistisk mening om vem den individen är. Om vi ​​flyttar saker och centrerar individen och hur individen är viktig i sin kärna och litar på att de bidrar, kommer slutresultatet av det att leda till bättre mental hälsa.

Lösningen på problemet är med andra ord inte nödvändigtvis en direkt väg. Och intressant nog är det en del ny forskning som kommer ut. Jenny skriver förstås om prestationskultur och allt sånt. Men det finns en hel mängd forskning som kommer ut nu som korrelerar betydelse med akademisk prestation. Så ironiskt nog har vi försökt komma bortom prestationspressen. Så istället för att bara mala bort den här framgångsberättelsen som är så snäv och ofta skadlig för barn, när det gäller deras mentala hälsa, är vårt argument att försöka centrera betydelse. Tänk på någons kärnvärden, hur de kan bidra. Det kommer att framkalla en positiv mental hälsocykel som kommer att ge de akademiska resultaten. Det är ytterligare ett exempel på ett mer omständligt sätt till en lösning på kärnfrågan.

Brent Stewart: Så varför är det viktigt att föra in principerna för Truly Human Leadership och idén om betydelse i grund- och gymnasieutbildningen? Anne, David och Sarah diskuterar detta, och Anne följer upp i slutet av det här avsnittet. 

Anne White: Jag tror att de tidigare har kallats mjuka färdigheter, och det jag älskar är att det går över i en mer dialog kring väsentliga färdigheter. Och jag läste nyligen en artikel om C-suite färdigheter, de viktigaste C-suite färdigheterna är kommunikation, anslutning, alla dessa mänskliga färdigheter. Så jag tror att det inte handlar om att skolor inte är redo. Jag tror faktiskt att lärare, alla som kommer till utbildning gör det för att de älskar barn och de bryr sig om dem, och jag tycker att det är en riktigt svår miljö. Efter att ha varit rektor i skolan upptäckte jag att föräldrar är så oroade över sina barns välmående, och de ser ofta välbefinnande relaterat till prestationer och framgång. Och jag tror att det finns ett stort tryck från föräldrar, särskilt inom friskolesektorn.

Den offentliga skolsektorn skulle ha en annan fråga eller utmaning, och det skulle vara hur den vetenskapligt stöds? Jag menar, du hör alla konversationer kring att eliminera böcker och allt möjligt, det finns mycket av vad vi ska lära ut och vad ska vi inte? Och ofta upplevs dessa mänskliga eller interpersonella färdigheter potentiellt som manipulativa och inte så hygieniska som de flesta skulle tro. Akademiska institutioner är där för att lära ut tekniska färdigheter. Jag tror att friskolor är mer intresserade av karaktärsutvecklingen, men jag tror att de har till uppgift att föräldrar har högre förväntningar på att testa och förbereda sig för att komma in på en bra högskola. Så jag tror att de mjuka eller de interpersonella färdigheterna går åt sidan, och det är där jag verkligen uppskattar vad Jennifer tillför den giftiga prestationskulturen, för att verkligen kalla det som konkurrenskraftigt och isolerande och egenintresse och så vidare. 

David-Aaron Roth: Det enda jag tror att skolor får rätt för tillfället är att vi inser att saker och ting måste förändras. Och det finns ett element av att namnge de beteenden som du ser som spelar en så viktig roll för att faktiskt kunna skapa förändring. Och så jag är mycket medveten om verkligheten i vad vi står inför i våra skolor idag. Och det är inte bara på latin. Jag tror att det finns över hela världen, är vi ser att elever behöver olika. Och så att vara väldigt avsiktlig med hur den skillnaden kan se ut.

Och när det gäller betydelse tror jag att det vi gör rätt tar det ögonblicket... Och innan vi börjar kasta nya ingrepp i rummet, vilket är en mycket vanlig praxis, ser vi ett problem. Vi försöker genast åtgärda det. Vi inser att orsaken till en del av detta behov av betydelse kräver ett mycket större initiativ och kräver en mycket större känsla av syfte. För vad vi faktiskt börjar göra är att ändra paradigmet för vad utbildning är och bör vara till för. Och för att faktiskt kunna göra den där drastiska och dramatiska förändringen måste vi vara mer eftertänksamma, vi måste vara mer avsiktliga, men vi måste också underbygga den eftertänksamma och avsiktliga med en känsla av förnuft. Och det måste vara ändamålsenligt. Och det som gör mig upphetsad med var vi är är att vi börjar ta en genuin titt på vad utbildning är och hur vi bättre kan stödja våra elever. 

Sarah Bennison: Ett av målen just nu med piloten är att vi tar mycket enkätdata, som vi tror kommer att vara till stor hjälp för skolor och verkligen till hjälp för oss. Vi vill spåra om vi kan flytta nålen, särskilt runt... Psykisk hälsa är en så stor hink, men det är den åtgärden vi tänker på. Så om vi ser att nålen flyttas avsevärt kommer vi att känna att vi gör framsteg. Betyder det att vi någonsin kommer att bli klara? Jag tror inte det. Men om man tittar på utbildningshistorien, zoomar ut, ser man att det finns cykler i utbildningshistorien som har gjort stora förändringar.

Till exempel, om man tittar på den progressiva utbildningsrörelsen i början av 20-talet, förändrade den hur skolor fungerade, i grunden, från en mer traditionell, fabriksmodell för utbildning till ett barncentrerat tillvägagångssätt. I många fall förändrade klassrummens struktur hur lärare tänkte på skolor. Så det finns prejudikat för dessa förändringar inom utbildning, och jag tror att tiden är mogen för ett nytt skifte och vi ser det redan. Men för oss är det viktiga i det. Innan Brene Brown pratade man inte om sårbarhet på samma sätt. Innan Angela Duckworth pratade folk inte om grus på samma sätt som de gör, eller tillväxttänkesätt. Du kan se... Att spela roll för oss är nästa gräns. Betyder det att det någonsin kommer att göras? Jag tror inte det. Men vi hoppas att det är en grundläggande förändring i hur människor ser på vad de gör och de färdigheter som de lär sig för att navigera inte bara i skolan utan i deras liv och relationer.

Anne White: Jag menar, en viktig rörelse är verkligen kärnan... Det finns ett citat som, när jag gjorde mycket ideellt arbete när jag arbetade med utsatta och utsatta ungdomar, fanns det ett citat som jag hade på mitt skrivbord som sa , "Det är bättre att bli efterlyst av polisen än av ingen alls." Och ofta, när jag arbetade med barn, var det ungefär där de upptäckte att de var viktiga när de inte hade ett positivt erkännande av vem de var på ett sätt som bidrog positivt till samhället. Så jag skulle säga att jag älskar... Här är något jag lärde mig idag som jag älskar. Jag älskade att höra om Bob som säger att det finns tusen positiva saker som människor gör på en dag, och vi försöker fånga dem när de gör positiva saker. Jag tycker att det verkligen är en enorm gåva, och det är inte bara relaterat till hur vi fungerar som en enhet i ett företag eller en verksamhet, utan det är verkligen hur det kommer sig att jag tar med mig mitt fulla jag i vad det än är jag gör, oavsett om på jobbet eller hemma eller vad det nu kan vara.

Så jag hoppas att barn har en möjlighet att inte bara bli kända för sin akademiska skicklighet. Det är nästan som att det inte är en storlek som passar alla, men definitivt vilka de är och vilken typ av unika karaktärsdrag och kapaciteter de tillför en större grupp människor som tillhör. En annan fras jag älskar idag är familj. Så, vi är en mänsklig familj, och hur kommer det sig att vi tar våra positiva egenskaper som fokus, i motsats till våra negativa egenskaper? Det är det jag älskar med den viktiga rörelsen inom utbildning. Ja.

Brent Stewart: Låt oss höra från David och Sarah om vikten av att komma samman för att dela idéer om detta viktiga ämne.

David-Aaron Roth: Jag tror att när du är i närvaro av människor som kommer från olika sektorer av samhället, är du skyldig att tänka på saker som är olika och tänka på dem på ett helt annat sätt. Jag tror att Bob är ett perfekt exempel på någon som kommer vid varje interaktion med en känsla av ödmjukhet, en känsla av erkännande för dem i hans sällskap. Och jag tror att det kommer att vara en av de viktigaste sakerna som jag tar ifrån idag, är att inse att i det här utrymmet är erkännandesidealen konsekventa. De är ärliga, de känns inte som att de är tillverkade för show, att de verkligen är symboliska för den kultur som finns här på Barry-Wehmiller.

Jag tror att när det kommer till vad en organisation kan göra för att stödja en annan organisation, är vad som verkligen händer här. Jag tror att det alltid kommer att stödja vårt arbete att vara en källa till dialog och en källa till kommunikation för att människor ska kunna arbeta tillsammans och arbeta på grund av snarare än trots varandra. Eftersom mitt arbete inom utbildningsområdet inte nödvändigtvis är vad folk skulle titta utifrån och in på vad BW gör och säger, det är vad det ska vara. Men det är det som är det fina med det, tror jag att vi inom utbildningen också kan ta mycket av det stora arbete som sker här och säga, hur överlagrar vi då det arbetet för att stödja våra initiativ inom utbildning och vice versa? Så när det gäller vad vi skulle kunna göra bättre eller vad som helst, tror jag att organisationen kan göra för att stödja en annan helt enkelt är att vara ett lyssnande öra, vara en dörröppnare och verkligen vara den där olivkvisten för det vi alla strävar efter, vilket är en humanistisk värld som i slutändan kan leva bortom vad det nuvarande måttet är.

Sarah Bennison: Barry-Wehmiller har hållit på med det här mycket längre än vad vi har när det gäller detta, samtidigt som han inte nödvändigtvis använt ordet betydelsefull, utan egentligen pratat om att se varje individ som ett dyrbart barn som har ett djupt värde. Att tänka på företaget som en familj, där alla känner att de har en roll de kan bidra med, och även att de värderas i sin kärna. Och jag gillar verkligen när Bob pratar om att inte se någon som vad de gör, en lärare, en revisor, utan verkligen vem de är, och denna vision om en värld där vi kan ta oss bortom yttre värderingar. Idag har vi pratat mycket om yttre kontra inneboende värden... Gå bortom det yttre för att se varandra mer i vår kärna.

För det första, för oss, även om vi försöker att inte vara New York-centrerade, kommer vi alla till det här arbetet med en viss lins baserad på våra egna livserfarenheter och vilka vi är runt och sånt. Så för oss är det väldigt uppfriskande att komma ut från östkusten, New York City, vara på en helt annan plats, lyssna på vad ni alla säger och hur ni pratar om vad ni gör. Det är annorlunda än hur vi pratar om det, men det är väldigt likt. Tänker också på att betyda i arbetets sammanhang, som egentligen har varit mer i fokus för det Barry-Wehmiller har gjort. Och det är verkligen top of mind för oss också.

Just nu tänker vi mest på skolor, men Jenny jobbar på sin nästa bok och tänker mycket på att det är viktigt på jobbet. Och vi hör från människor precis som du, att det finns ett verkligt viktigt underskott där också. Och att bara interagera med de olika människorna som har olika livserfarenheter, gör olika saker och också delar våra... Det är verkligen en gemensam vision. Vi kanske kommer till det på lite olika sätt, men det är väldigt uppfriskande att hitta likasinnade som ser det vi ser och bryr sig om samma saker.

För idag fokuserade vi verkligen på denna enorma fråga, vilket är syftet med utbildning? Vilket inte är en lätt fråga att svara på. Detta besök, mer än tidigare, har verkligen varit utbildningsinriktat. Och jag tror också att vi berörde olika frågor i den meningen att vi pratade om transcendenta idéer, fragmenteringen av religiösa samfund i USA. Hur kan vi tänka på det arbete vi gör både på arbetsplatsen och i skolan i detta större kulturella sociala sammanhang, som är så splittrat? Det var bara en utzoomingskonversation. Jag är inte säker på att jag går därifrån med konkreta svar så mycket som frågor, men jag var verkligen intresserad av att bara, igen, se hur folk pratar om dessa olika frågor.  

Brent Stewart: När vi avslutar det här avsnittet vill vi ta med några takeaways från diskussionsdeltagarna. Sarah kommer att börja prata om en av de saker som nämndes ofta – att lyssna, eller värdet av att lära ut lyssnande. Sedan kommer David och Anne att ge sina takeaways.

Sarah Bennison: Att lyssna, för mig, är sant, empatiskt lyssnande, jag gillar att använda frasen som betyder något i handling. Och faktiskt pratade jag med den här nya vännen/kollegan som startade en organisation som heter Real Discussion där hon faktiskt tar med sig konversationsförmåga till skolor. Och naturligtvis, en del av det är att lyssna, lära sig att vara en bra lyssnare så att du kan svara. Och jag lyssnade på en annan podcast med den här killen som heter David, jag tror att hans förnamn är David, Greer, som går på universitetscampus och lär folk att ha konversationer över olika... Han är på Oberlin College, som är känt för att vara väldigt vänster. -lutande. Och han förde Oberlin-studenter tillsammans med studenter från en evangelisk kristen högskola i samtal. Och jag tyckte det var väldigt intressant för att... jag håller på att bli off-topic.

Men han pratade om den typ av frågor som du kan lära dig att ställa som flyttar bort från vi-mot-dem eller mig-mot-dig och istället öppnar upp saker som vilka upplevelser du har haft i ditt liv som har lett dig till dessa övertygelser? Vilken roll spelar de i ditt liv? Sätt att... Hur som helst, det fick mig bara att tänka mycket på rollen av att inte bara lyssna, utan också lära mig konversationsförmågan. Och det är viktigt för mig i handling. För när du gör det, när du lyssnar, visar du någon att jag värdesätter dig. Jag bryr mig om vad du tror att du betyder något för mig. Och när du gör det och du ser responsen inser du att du också är viktig för den personen. Det är ömsesidigt på det sättet.

David-Aaron Roth: Jag tror att det första jag kommer att göra annorlunda är att lyssna mer. Jag tror aldrig att du kan lyssna ändligt. Jag vet att det är ett så konstigt sätt att säga det, men det finns ingen expertlyssnare. Jag tror att vi alla på vårt eget sätt utvecklar dessa färdigheter. Och det är viktigt när vi samlar individer för att påminna oss själva om vikten av att lyssna. Dessutom är en av mina förhoppningar att när jag går tillbaka till Charlotte Latin, och jag funderar på vad vi kan ta ifrån detta, så är det insikten om att det finns så många olika sätt att begreppsbilda utbildning. Det finns så många olika sätt genom vilka vi kan utbilda befolkningen.

Och att vårt ansvar på Charlotte Latin School är till hela samhället, det ligger inte bara på eleverna. Det är till studenterna, det är till fakulteten, till personalen, till administrationen, till våra föräldrar, till våra alumner. Insikten om att för att ett ekosystem ska blomstra måste vi uppmuntra samma beteenden, samma konceptualiseringar för alla. Och så jag tror att min nästa anklagelse som jag tar bort från detta är att se till att vårt arbete på Latin ramas in på ett sätt som är meningsfullt för varje enskild intressent.

Anne White: Jag började ganska ung med att arbeta med mänsklig utveckling mer än akademisk utveckling. Jag började faktiskt, jag kan minnas redan innan jag gick igenom college, jag var verkligen intresserad av det som förbinder oss, vad är våra gemensamma drag och hur vi hittar varandra och stöttar varandra och så vidare. Jag tror att större delen av mitt liv har fokuserat på, intressant nog, att hitta medfödd värdighet, medfödd värde, inneboende betydelse i människors liv.

Så jag känner att jag var tvungen att hitta det utanför utbildningen. Jag tror inte att det var något som erbjöds nödvändigtvis. Jag menar, till viss del är humaniora vår historia. Men när det verkligen kommer till det interpersonella var det ett stort tomrum. Så jag håller med. Jag uppskattar faktiskt vad Bob säger om den industriella revolutionen och behöver typ av arbetare och människor att fylla roller och positioner och jobb och revisorer och så vidare, advokater. Och jag tror att vi känner oss själva i sammanhanget till vad vi säger att vi är professionellt, i motsats till vilka vi är för dessa inneboende värderingar.

Och jag skulle säga att det är därför jag känner att jag har dragits till utbildning och barns utveckling, eller hela barns utveckling. Det inkluderar alla våra kapaciteter som människa, inte bara våra kapaciteter som lärande enheter. Jag har aldrig gillat den där filosofin om att en hink ska fyllas. Jag tror att vi kommer in som själar som verkligen återuppväcker våra uppvaknande kapaciteter, både som vi har utvecklat i vår kroppslighet, i vårt kognitiva tänkande, och sedan också i vår förmåga att vara i relation och i sammanhang med varandra.

Så jag hoppas att utbildning, eftersom det inte finns en sammanhållen kultur inom vårt land, jag menar, det är ett riktigt vackert experiment. Jag älskar vårt lands filosofi med mångfalden, mångfalden av kultur, religioner, men jag tror att den saknar ett element av enhetsmedvetande och det orsakar mer splittring. Så jag tror att vårt arbete faktiskt är att använda utbildningsinstitutioner för att bli mer av ett kulturellt nav eller centrum som lär oss att hitta varandra bland våra otroliga mångfald, förutom de akademiska färdigheterna.


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com