Podcast: Donna Hicks, Honoring Dignity with Leadership

Maj 03, 2024
  • Brent Stewart
  • Brent Stewart
    Digital Strategy & Content Leader på Barry-Wehmiller

Det har gått några år sedan vår vän Dr Donna Hicks har dykt upp i vår podcast.

Hon är Associate på Weatherhead Center for International Affairs vid Harvard University. Ni kanske minns att hon har underlättat dialoger i många inofficiella diplomatiska ansträngningar i Mellanöstern, Sri Lanka, Kambodja, Colombia, Kuba, Libyen och Syrien. Hon var konsult för BBC i Nordirland där hon tillsammans med ärkebiskop Desmond Tutu ledde en tv-serie, Facing the Truth. Hon har rådfrågat regeringar, företag, skolor, kyrkor och icke-statliga organisationer.

Och hon är expert på ämnet värdighet.

Hon har två böcker om ämnet, Värdighet: Det är en väsentlig roll för att lösa konflikter och leda med värdighet: Hur man skapar en kultur som tar fram det bästa i människor.

Donna deltog nyligen i ett webbseminarium för Humanistisk Ledarskapsakademi. Denna grupp, som Barry-Wehmiller var en av grundarna av, består av ledande universitetsprofessorer och företagsledare från hela världen som är fast beslutna att förändra företag och organisationer genom att omvandla företagsutbildning till att bli mer mänskligt centrerad. De ger berikande, upplysande och bemyndigande upplevelser till lärare och studenter så att de på ett tillförlitligt sätt kan visa sig som humanistiska ledare för andra.

På denna podcast kommer vi att presentera Donnas avsnitt från hennes HLA-webinarium, tillsammans med några frågor och svar. I sin presentation introducerar Donna deltagarna för värdighetsmodellen och förklarar hur den har använts för att ta itu med många ledarskapsutmaningar inom företagsvärlden, hälsovård, utbildning, regeringar och organisationer av alla slag. Hon försöker också ge en förståelse för vad värdighet är och inte är, neurovetenskapen om värdighet och hur det ser ut att ha "värdighetsmedvetande".


relaterade inlägg

Bob Chapman / November 10, 2020
Podcast: Donna Hicks, Leading With Dignity
Bob Chapman / September 16, 2020
Ending the Poverty of Dignity
Bob Chapman / November 17, 2020
Feeding the Hunger for Dignity

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com