Bättre arbete, bättre värld: Dominic Clucas från BW Integrated Systems

Mars 28, 2024
  • Kayla Augdahl
    Kommunikationsexpert

Sedan en ung ålder har Dominic Clucas fascinerats av hur separata bitar går samman för att bilda olika strukturer och maskiner.  

Som barn älskade han att bygga utarbetade LEGO- och K'Nex-set – utan att alltid följa bruksanvisningarna.

Hans far, också ingenjör, skulle plocka isär datorer för att visa Dominic hur det fungerar. Tyvärr skulle dessa datorer inte alltid fungera när de försökte sätta ihop dem igen.

Formad av sin kärlek till logik och hans tidiga exponering för ingenjörskonst genom sin far, tog Dominic en elektroingenjörsexamen vid Missouri University of Science and Technology. Han fokuserade ursprungligen på kraftdistribution men snubblade över världen av programmerbar logisk styrenhet (PLC) som en del av hans valfria krav.

Dessa kurser gav honom det bästa av två världar, eftersom han alltid var fascinerad av programmering men inte ville stirra på rader med kod hela dagen. Nu kan han se och kontrollera hur hans kod interagerar med omvärlden, vilket han tycker är mer givande än att bara stirra på 1:or och 0:or bakom en skärm.

Sedan juni 2020 har Dominic arbetat som Senior Electrical Controls Engineer i produktutvecklingsgruppen på BW Integrated Systems.

BW Integrated Systems är en del av BW förpackning grupp av företag i familjen Barry-Wehmiller. BW Integrated Systems är branschledande inom design och tillverkning av end-of-line förpackningsutrustning, märkningsutrustning och robotbaserade automationslösningar, samt utförande av integrerade förpackningssystem. Deras maskiner betjänar ett brett utbud av industrier, inklusive bilindustri, livsmedel, dryck och sprit, tillverkning av behållare, läkemedel, mejeri, personlig vård och mer.

Konstant innovation behövs i förpackningsindustrin för att se till att vi ger våra kunder den bästa möjliga produkten. Som ett exempel ställdes Dominic inför utmaningen att återuppliva en burkdepalletiserare. Dominic och hans team grävde djupt in i problemet, men deras lösning var att inte bara förnya det utan att skapa ett helt nytt koncept. Inledningsvis gav ledarskapet lite stötar eftersom konceptet var drastiskt annorlunda än vad som fanns på marknaden vid den tiden, men de lyssnade på Dominics idéer och litade på att han skulle gå vidare med "out-of-the-box-pitch".

"Jag tror att en av de stora skillnaderna i BW är dess kultur," sa Dominic. "Det finns tanken på empatiskt lyssnande och att ha kommit från min tidigare företagserfarenhet där jag kände att jag måste vara den högsta rösten i rummet för att bli hörd, det är uppfriskande att i princip kunna komma in i BW-familjen, eftersom jag är relativt ny i organisationerna, kunna säga mina idéer och veta att de blir hörda och faktiskt lyssnade på och beaktas.”

Innovation kommer inte utan risk, så även om ledarskapet från början var tveksamt till att gå igenom Dominics pitch, hade de förtroende för att han skulle fatta det bästa beslutet för företaget. Med grönt ljus utvecklade han och hans team en helt innovativ lösning som får bort burkar från pallen på ett sätt som ingen konkurrent har gjort tidigare.

"Det är mycket tillfredsställande att kunna arbeta igenom den erfarenheten av att försöka förbättra vad lösningen än är," sa Dominic. "Du stöter på många utmaningar, saker som du inte förväntade dig till att börja med, och sedan, i slutändan, att se allt komma ihop och faktiskt vad du hade föreställt dig månader eller år innan det fungerade och fungerade som du drömde att det skulle vara mycket givande."

Dominic har vuxit upp från den lilla pojken som byggde LEGO-set och plockade isär datorer, men han har fortfarande en känsla av barnslig förundran och nyfikenhet för arbetet han gör på BW Integrated Systems. Och nu, med tillräcklig erfarenhet, är hans maskiner mer framgångsrika än de där barndomsexperimenten.

"En betydande del av vår tid går åt till att arbeta, så du måste ha den förmågan att ha en passion för det du gör men också ha kul att göra det," sa Dominic. "Om du tar bort det roliga med att göra det, börjar det påverka den passionen. Och jag känner för att gå över till BW, jag kunde återuppliva den typen av familjementalitet och återuppliva den roliga aspekten av det jag gör och hjälpa till att hålla passionen vid liv för min ingenjörsroll."

Bättre arbete. Bättre värld. är en videoserie designad för att belysa teammedlemmar i hela den globala Barry-Wehmiller-organisationen. Se videon via länken ovan för mer.


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com