Bättre arbete, bättre värld: Shantel Roberts från Barry-Wehmiller

25 april 2024
  • Kayla Augdahl
    Kommunikationsexpert

Shantel Roberts har alltid varit en "siffrorsperson", men hennes kärlek till finansiell analys började i hennes redovisningsklass på gymnasiet.

Hennes passion för att knäcka siffror höll fast vid henne långt efter den första introduktionskursen. Hon tog en MBA med en koncentration i redovisning från Lindenwood University nära St. Louis, Missouri, och bestämde sig för att göra en karriär inom offentlig redovisning. Tyvärr upplevde hon de dagliga arbetsuppgifterna på redovisningsbyråer som tråkiga, krävande och monotona.

På sin strävan efter att hitta ett jobb med en bättre balans mellan arbete och privatliv och mer tillfredsställande projekt, snubblade hon över Barry-Wehmiller och gillade vad hon såg. Hon tackade ja till en tjänst som senior skatteanalytiker för åtta år sedan och kunde omedelbart se helheten i sitt arbete, inte bara i sina uppgifter utan också i hur hon blev bemött av andra. Hon är nu senior finans- och internationell handelsanalytiker i BW Corporate Finance Team.

"Jag skulle säga att det definitivt är en hälsosam familjemiljö," sa Shantel. "Många människor i mitt team, de har familjer, så jag tror att det hjälper dem att sätta i perspektiv vilken typ av miljö de vill skapa för resten av teammedlemmarna."

Hon kommer från en sammanhållen familj på landsbygden i södra Illinois och det var viktigt för henne att gå med i ett företag med familjevärderingar som liknade hennes egna. Utanför jobbet inkluderar hennes hobbyer golf, bowling och motorcykling längs den öppna vägen med sina två systrar.

Shantel har även deltagit i BW:s interna kurser i utvecklingslärande. 2008 grundade vi Barry-Wehmiller University, ett lärandeprogram som ger en dynamisk pedagogisk upplevelse för teammedlemmar. När Shantel gick kursen "Lyssna som en ledare" hade hon den djupa insikten att hon kunde göra ett bättre jobb genom att lyssna på andra.

"Vi hade alla möjliga olika verktyg som vi arbetade igenom, och ja, det var lite ögonöppnande eftersom, som "OK, ja, jag kanske inte riktigt lyssnar på personen jag pratar med," sa Shantel. "Jag tror att det förmodligen var det mest ögonöppnande för mig, att jag kunde bli en bättre lyssnare."

Djupt, reflekterande lyssnande är en central aspekt av vår Truly Human Leadership-kultur, och det är ett av sätten vi visar att vi bryr oss om andra, inom och utanför kontoret.

"Jag känner att det är en väldigt personlig plats," sa Shantel. ”Det är en fantastisk miljö att arbeta i. När jag precis är uppe på golvet som jag jobbar på går jag förbi en chef i korridoren, och de vet vad jag heter. Jag känner inte att jag bara är en annan anställd eller bara ett nummer.”

Och även om Shantel själv inte känner sig som en siffra, tycker hon att tiden att arbeta med dem är mycket mer givande än i hennes tidigare redovisningsuppgifter. Specifikt tycker hon om utmaningarna som varje förvärv innebär för hennes team.

Våra förvärv – eller adoptioner, som vi vill säga – är en central del av vår kultur. Vi ser våra förvärv som mer än bara de finansiella rapporterna Shantel arbetar med. Vi ser dem som människor med familjer och framtider. Varje utmaning som finansteamet arbetar med gör mer än att bara hjälpa dem ur affärssynpunkt; det ser till att deras arv består för framtida generationer.

Vi anser att ledare har en skyldighet att ge dem som de har hand om en grundad känsla av hopp för framtiden. Vi ser vikten av att skapa mänskligt och ekonomiskt värde i harmoni. När allt kommer omkring är ett av de mest grundläggande sätten vi bryr oss om våra teammedlemmar på genom en stark affärsmodell som säkerställer att de går hem och känner sig bekväma med att de har en stark framtid hos oss.

"Jag skulle säga att om du vill arbeta för ett företag som värdesätter dig, som verkligen bryr sig om dig, då tror jag att Barry-Wehmiller skulle vara en fantastisk plats," sa Shantel. ”Det är ett företag som växer. Vi överlevde en global pandemi ganska oskadda, och vi förvärvar många företag ofta, så jag känner att det finns bra anställningstrygghet, och jag känner att det är ett företag som kommer att finnas kvar under en väldigt, väldigt lång tid baserat på tillväxt som vi ser nu.”

Bättre arbete. Bättre värld. är en videoserie designad för att belysa teammedlemmar i hela den globala Barry-Wehmiller-organisationen. Se videon via länken ovan för mer.


relaterade inlägg

Behöver du hjälp med att tillämpa principerna för Truly Human Leadership (Genuint Mänskligt Ledarskap) i din organisation? Chapman & Co. Leadership Institute är Barry-Wehmillers ledarskapskonsultföretag som samarbetar med andra företag för att skapa strategiska visioner, engagera medarbetare, förbättra företagskulturen och utveckla enastående ledare genom ledarskapsutbildning, utvärderingar och workshops.

Ta reda på mer på ccoleadership.com